ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ

Α. Συστήματα φίλτρανσης άνω πάγκου

Ιδανικά για: - Σπίτια με μικρή κουζίνα - Σπίτια που δεν θέλουμε να τρυπήσουμε τον πάγκο  - Φοιτητικές κατοικίες - Χώρους εργασίας. 

Χαρακτηριστικά: Εύκολη η μεταφορά τους (π.χ από την οικεία μας στην εξοχική κατοικία). Η τοποθέτηση του φίλτρου γίνεται εύκολα χωρίς να χρειάζονται εργαλεία. Έχει υψηλή ποιότητα φίλτρανσης με τον οικονομικότερο τρόπο.

Β. Συστήματα φίλτρανσης κάτω πάγκου με βρυσάκι ( ή τρίοδη βρύση)

Ιδανικά για: - Οικογένειες με τρία μέλη και άνω 

Χαρακτηριστικά: Μπορούν να προστεθούν επιπλέον στάδια φίλτρανσης ώστε να καλύψουν τις ανάγκες κάθε δικτύου και νοικοκυριού.

Με τα περισσότερα στάδια φίλτρανσης μπορούμε να έχουμε μία τμηματική επεξεργασία του νερού με αποτέλεσμα να παίρνουμε την βέλτιστη ποιότητα από το εκάστοτε φίλτρο. Με την τοποθέτηση ενός συστήματος κάτω πάγκου εξοικονομούμε χώρο πάνω από τον νεροχύτη μας και δεν δεσμεύουμε την βρύση μας Επίσης μπορούμε να πάρουμε καλύτερης ποιότητας νερό πιο οικονομικά σε σχέση με ένα σύστημα που συνδέεται απευθείας στην παροχή της βρύσης μας. Η τοποθέτηση του γίνεται εύκολα και δεν είναι απαραίτητη η τοποθέτηση από τεχνικό.

Γ. Συστήματα φίλτρανσης κάτω πάγκου που συνδέονται κατευθείαν στο κρύο της βρύσης

Ιδανικά για: - Αυτούς που δεν θέλουν να τρυπήσουν τον πάγκο ή το νεροχύτη τους  - Αυτούς που δεν θέλουν να δεσμεύσουν την μπαταρία τους και χώρο πάνω στο πάγκο τους. 

Χαρακτηριστικά: Σε αυτά τα συστήματα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην επιλογή των φίλτρων καθώς η ροή του νερού που περνάει είναι πολύ μεγαλύτερη από την δυνατότητα επεξεργασίας νερού των περισσότερων φίλτρων διότι τα συνηθισμένα φίλτρα διαχειρίζονται ροή νερού 3,8 λίτρα/λεπτό ενώ σε αυτήν την περίπτωση έχουμε ροή νερού τουλάχιστον 10 λίτρα/λεπτό!

Δεν μειώνουν την ροή της βρύσης μας (εκτός αν φράξουν από ιζήματα). Συνδέονται πολύ εύκολα με δύο σπιράλ, χωρίς περαιτέρω τεχνικές επεμβάσεις.

Δ. Συστήματα αντιστροφής όσμωσης 

Ιδανικά για: - Περιοχές με επιβαρυμένο νερό όπως τα επαρχιακά δίκτυα καθώς μπορεί και φιλτράρει μια σειρά από επιβλαβής χημικούς και βιομηχανικούς ρυπαντές όπως: Χρώμιο, Χλώριο, Αρσενικό Αργίλιο, Αμμωνία, Χαλκό, Υδράργυρο, Ουράνιο, Φυτοφάρμακα, Φωσφορικά, Βακτηρίδια, Βάριο, Βενζόλιο, Διττανθρακικό άλας, Βορικό άλας (βόριο), Βρώμιο (βρωμίδιο), Κάδμιο, Ασβέστιο, Διοξείδιο του άνθρακα, Carbontetrachloride, Χλωρίδιο, Χρώμα,Κυάνιο, Cyptosporidium, Φθορίδιο, Giardia Lamblia, Σκληρότητα, Σουλφίδιο υδρογόνου, Σίδηρος, Μόλυβδος, Legionella, Μαγνήσιο, Μαγγάνιο, Υδράργυρος, Μεθάνιο, Νικέλιο, Νιτρικό άλας, Νιτρώδες άλας, Μυρωδιά, Οργανικές ουσίες, Κάλιο, Ράδιο, Ραδόνιο, Selentum, Πυρίτιο, Ασήμι, SOC, Νάτριο, Στρόντιο, Θειικό άλας, THM, TOC, Διαλυμένα στερεά, Θολούρα, Ιοί, VOCs, νιτρικά.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ

Για την βοήθεια σας στην επιλογή κατάλληλου φίλτρου ενεργού άνθρακα βάσει των αναγκών σας, θα τα κατηγοριοποιήσουμε σε 6 κατηγορίες, για την καλύτερη κατανόηση των τεχνικών προδιαγραφών θα αναφέρουμε ότι η ανθρώπινη τρίχα έχει διατομή περίπου 70-80 micron, καθώς και ως διαπερατότητα που αναφέρεται είναι το ”μέγεθος της τρύπας” που διέρχεται το νερό κατά την φίλτρανση.

1. Πρόφιλτρα στερεών αιωρημάτων διαπερατότητας 1-100 micron.

Χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των στερεών αιωρημάτων (χώμα, λάσπη, ιζήματα, σκουριά, κλπ.) ώστε να μένει καθαρό το κυρίως φίλτρο μας από τα ιζήματα και να μπορεί να φτάσει απροβλημάτιστα την διάρκεια ζωής που ορίζει ο κατασκευαστής ως προς τους χημικούς και μικροβιακούς παράγοντες.

2. Φίλτρα κοκκοειδή ενεργού άνθρακα διαπερατότητας 10-20 micron. Χρησιμοποιείται συνήθως για προφίλτρανση καθώς η φίλτρανση λόγω δομής του φίλτρου (κόκκος άνθρακα) δεν μας παρέχει χαμηλή και σταθερή διαπερατότητα.

3. Φίλτρα μπλοκ ενεργού άνθρακα διαπερατότητας 5 micron. Χρησιμοποιείται για προφίλτρανση σε συστήματα 2-3 σταδίων φίλτρανσης και σε συστήματα απευθείας σύνδεσης στη βρύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κυρίως φίλτρο σε συστήματα άνω πάγκου και κάτω πάγκου με βρυσάκι καθώς μας προσφέρει μια υψηλή φίλτρανση και σταθερή ως προς την διαπερατότητα.

4. Φίλτρα μπλοκ ενεργού άνθρακα διαπερατότητας 0.5-1 micron. Αυτά τα φίλτρα χρησιμοποιούνται για κυρίως φίλτρανση σε συστήματα άνω πάγκου και κάτω πάγκου με βρυσάκι. Προτείνετε μια προφίλτρανση λόγω της μικρής τους διαπερατότητας καθώς υπάρχει περίπτωση να μειωθεί σύντομα η ροή τους λόγω συσσώρευσης ιζημάτων.

5. Φίλτρα μπλοκ ενεργού άνθρακα διαπερατότητας 0.5 micron με δυνατότητα μείωσης συγκέντρωσης βαρέων μετάλλων(μόλυβδος). Ιδανική επιλογή για ποιότητα νερού όπως της Αττικής ως κυρίως φίλτρο σε συστήματα άνω και κάτω πάγκου με βρυσάκι, και εδώ προτείνετε η προφίλτρανση.

6. Φίλτρο μπλοκ ενεργού άνθρακα με μεμβράνη υπερδιήθησης, διαπερατότητας 0.1 micron και δυνατότητα μείωσης συγκέντρωσης βαρέων μετάλλων(μόλυβδος). Είναι ένα φίλτρο με αντιμικροβιακή μεμβράνη που κατακρατά βακτήρια και κύστες διαπερατότητας 0.1 micron. Αυτό το φίλτρο είναι η κορυφαία επιλογή για συστήματα άνω και κάτω πάγκου με βρυσάκι! Και σε αυτήν την επιλογή προτείνετε η προφίλτρανση.

7. Φίλτρο μπλοκ ενεργού άνθρακα με εξωτερικές κυτταρικές ίνες (πτυχώσεις) διαπερατότητας 1 micron. Είναι ένα φίλτρο που μπορεί να επεξεργαστεί τριπλάσια ροή νερού (11,35 λίτρα/ λεπτό) από τις παραπάνω κατηγορίες λόγω της δομής του. Αυτό το καθιστά ιδανική επιλογή και η μόνη σε αυτό το μέγεθος φίλτρου για τοποθέτηση απευθείας στην κρύα παροχή της βρύσης! Επειδή στην βρύση της κουζίνας μας γίνεται μεγάλη κατανάλωση νερού προτείνετε η προφίλτρανση.

Εναλλακτικά για περισσότερες επιλογές φίλτρων σύνδεσης απευθείας στη βρύση πατήστε εδώ.

Είμαστε στην διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε στην καταλληλότερη για εσάς επιλογή!